Rokua TrailRun kilpailuohjeet


KILPAILUOHJE VUODEN 2023 KISAAN:

KILPAILU-/TAPAHTUMAKESKUS
Rokua TrailRun tapahtumakeskus on Rokuan Kuntokeskus, Kuntoraitti 2, 91670 Rokua.

PYSÄKÖINTI
Pysäköinti kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä kuntokeskuksen parkkipaikoilla.

KISAKANSLIA
Kisakanslia on avoinna kuntokeskuksen takana, lammen kotarannassa perjantaina 18.8 klo 19-21,  lauantaina 19.8. klo 7.00-9.00 ja  19-21 ja sunnuntaina 20.8. klo 7.00-9.00. Katso oma numerosi valmiiksi lähtöluettelosta.

OSALLISTUMISEN VARMISTUS
Ennakkoon ilmoittautuneiden  kilpailunumero ja kiinnitystarvikkeet on noudettavissa kisakansliasta. HUOM! sauna/uinti- ja aterialiput on kiinni numerolapussa, repäise talteen.  Toiminnan nopeuttamiseksi; tarkista lähtönumerosi lähtölistalta ja pyydä oma numerosi nimelläsi ja numerollasi kansliasta.

Ilmoittautuminen päättyy lauantaina 19.8. klo 17 tai kun osallistujakatto on täynnä (linkki sulkeutuu). Jälki-ilmoittautumisia ei oteta.

MUUTOKSET OSALLISTUJATIETOIHIN
Voit tehdä itse muutoksia osallistujatietoihisi ilmoittautumisen yhteydessä saamasi vahvistussähköpostin kautta 19.8. asti. Tämän jälkeen kaikki muutokset maksavat 10€ / kerta ja ne maksetaan muutosten yhteydessä suoraan verkossa RokuaMTBteam tilille. Jos ongelmia vastausviestin kanssa, tiedustelut vain spostitse aika@monesko.fi, lisää viestikentään ”Rokua TrailRun”

Muutokset 19.8.2023 jälkeen  vain suoraan ajanottoon spostitse aika@nut.fi, lisää viestikentään ”Rokua TrailRun”

PUKEUTUMINEN
Pukeutumistilat ennen lähtöä: Naisille ja miehille on varattu ryhmätilat kuntokeskuksessa varusteiden vaihtoa varten, lisätietoja kuntokeskuksen vastaanotosta. Varustelaukut  voi jättää tilaan kilpailun ajaksi omalla vastuulla.

WC-tilat

Wc tiloja löytyy kuntokeskuksen pääaulasta, P-kerroksesta ja 1 kerroksesta.

NUMEROLAPUT
Kiinnitä kilpailunumero hakaneuloilla rintaan. Ota ruoka- ja kylpyläliput talteen. Numerolapussa on ajanottosiru. Älä kulje maalin ohi lappu rinnassa kisan jälkeen! Numeroita ei kerätä pois.

PAKOLLISET VARUSTEET
Numerolappu.

SUOSITELTAVAT VARUSTEET
Juomareppu tai juomavyö. Täytä pullot kotona valmiiksi – kisassa huoltopisteellä voit täyttää pulloa, lähdössä kuntokeskuksen wc-tiloissa. Ota mukaasi esim. geeliä tai muuta helposti sulavaa. Huoltopisteiden väli on n. 7km ja 9km joten hitaammalla vauhdilla huoltojen välillä voi tarvita nesteytystä. Reitin voi kiertää tavallisilla lenkkareilla, mutta polkujuoksukengät ovat ehkä paremmat. Yhdessä suon ylityspaikassa kengät saattavat kastua. Muuten reitti on kuiva. Viimehetken mahdolliset sateet toki saattavat muuttaa olosuhteita. Seuraa siis säätiedotusta.

Kännykkä, johon on ladattu 112 sovellus. Tämä on suuri apu hätätilanteissa mm. tapahtumapaikan paikantamisessa

LÄHTÖ
Lähtö tapahtuu Ahveroisen kotarannasta kuntokeskuksen takaa. Lähtö tapahtuu maraton 42km klo 9.00 ja 10km  klo 10.00 ja 21km klo 10.10. Lähtö lammen rannasta latupohjalta etelän suuntaan. Ole ajoissa (viim 30min) ennen lähtöä paikalla, jotta kuulet kuuluttajan ja ratamestarin antamat viimehetken ohjeet mm reittiin liittyen. 

REITTIOPASTEET
Reitti on merkitty maastoon Rokua MTB lipuilla ja muovinauhoilla.

REITTI
Pidemmillä matkoilla reitti on 21 km, mikä kierretään 42 km matkalla kaksi kertaa.  11km  haarautuu huollon jälkeen (6km) OIKEALLE tien yli ja yhtyy heti pitkän reitin. Pitkä reitti kaartaa vasemmalle tiepohjaa pitkin. Perälenkiltä palataan kakkoshuoltopaikalle (16km) ja liitytään yhteiselle reitille. Reitillä on lyhyitä tiesiirtymiä. Käytettävä tien oikeaa laitaa liikennesääntöjä noudattaen. Ennen tielle tuloa on varoituskyltti. Asfalttitien ylityksessä on valvonta. HUOM! Reitti on lähes sama kuin 2022, mutta KIERTOSUUNTA VAIHTUU!

Maratonilla toiselle kierroksella aikaraja on 2h 45min. Tämän jälkeen saapuvat juoksijat otetaan puolikkaan tuloksiin.

HUOLTO
Huoltopisteitä on 21 km:n reitillä 2 kpl: 7km ja 16km(Pookivaaran P paikka). Kahden kierroksen juoksijoille on huolto myös maalialueella. 10 km:n matkalla 1 kpl: 6km . Maalissa on omatoiminen juomahuolto ja kuntokeskuksessa buffetateria.

OMA HUOLTO
Suositellaan oman repun tai juomavyön mukaan ottamista. Reitin varrella on useita lampia vilvoittelua varten, mutta niistä juomista ei suositella.

KESKEYTTÄMINEN
Keskeyttämisestä on ehdottomasti ilmoitettava maaliin.

MAALI
Maali on sama kuin lähtöpaikka. Maratoonarit juoksevat maalin läpi toiselle kierrokselle. Maali suljetaan klo 16.00. Maratonin toiselle kierrokselle pääsylle on 2 h 45min aikaraja, jonka jälkeen kaikki otetaan maaliin ja tulos tulee 21km matkalta. Tutustu maaliintulojärjestelyihin ennen lähtöä.

PALKINTOJEN JAKO
Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta. Palkinnot jaetaan kotarannassa maalialueen läheisyydessä n. klo 14.00.

ARVONTAPALKINNOT
Kaikki osallistujat ovat mukana arvonnassa, joka suoritetaan välittömästi lähdön jälkeen. Palkintolistat ovat nähtävillä kisakansliassa. Palkinnot voi lunastaa kisakansliasta. Palkintoja ei postiteta jälkikäteen.

TULOKSET
Tulokset julkaistaan netissä TÄÄLLÄ

PESEYTYMINEN ja UINTIMAHDOLLISUUS
Uinti-/saunaosastolla. Avaimen saa kilpailun jälkeen respasta nimellä varustettua uimalippua vastaan! Tarkista kylpylän aukioloajat kuntokeskuksesta.

RUOKAILU
Kuntokeskuksen ravintolassa tarjoiltavan buffet-aterian saat kisan jälkeen. Palauta nimellä varustettu aterialippu tarjoilijalle. Tarkista ruokailuajat kuntokeskuksesta.

VAKUUTUS JA ENSIAPU
Osanottajat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuulla. Osanottajia pyydetään huolehtimaan itse henkilökohtaisesta vakuutusturvastaan. Tapahtuman ensiapupiste on maalialueen läheisyydessä Rantakodalla. Huoltopisteillä on ensiaputarvikkeita. Kannattaa ladata omaan puhelimeen 112-sovellus.

PERUMINEN
Osallistumismaksusta palautetaan 30€ vain lääkärintodistusta vastaan.  Palautus koskee ainoastaan peruutuksia, joiden lääkärintodistus toimitetaan viimeistään 23.8.2023. HUOM! Majoitusperuutukset/muutokset suoraan majoittajalle.

HUOM! Tapahtuma juostaan herkällä Rokua Geopark-alueella. Jäkälikölle meno on EHDOTTOMASTI KIELLETTY. Reitillä juostava portaita pitkin, mikäli portaat ovat reittipolulla (portaita ei kierretä). Reitillä suoritetaan katselmus jälkikäteen ja siitä riippuu tapahtuman jatkuminen. Geelipaperien ym. roskien heittäminen reitille on kielletty!

Tervetuloa Rokualle!